Lelkiségünk

Szellemiségünk-lelkiségünk.

Tevékenységünket áthatja az élet iránti mélységes tisztelet!
Közösségeinket vezesse a szeretet és a tudatosság.

Szeretet: Úgy tenni jót mással, hogy nem vársz cserébe semmit.
Ha családunkkal vagy közösségünkkel együtt vagyunk, gyújtsunk gyertyát és mondjunk el közösen egy imát. A közösség által megépített kemence és a heti rendszerességgel megsütött közös kenyér már egy jól működő csapatot jelent. Üres asztalhoz leülni nem szerencsés. Előbb-utóbb vitát eredményez. Pártpolitikáról beszélni köreinkben értelmetlen dolog, hiszen mi tudjuk, hogy nem a kormány kezében van a valódi hatalom. Gondolataink, szavaink teremtő erővel bírnak, ezért életünk felépítéséről érdemes társalogni, tervezni, szervezni. A teremtésben való közös részvétel kovácsolja össze a közösség tagjait.

Az Élő közösségek mozgalom mellérendeltségi viszonyban működik, nincsen felső vezetés, nincsenek utasítások, nincsenek választások. Vannak viszont jól működő minták, együttműködések, ahol a közösség vezetői a teremtő munka során választódnak ki. Kicsit sarkítva úgy is mondhatnánk, hogy a szerves működés ott szűnik meg, ahol az adminisztráció kezdődik. A szerves működés jellemzője az önkormányzatiság, halála a központosítás. A szerves működésre jellemző, hogy ott költik el a jövedelmet, ahol megtermelték. Az elvonás és adó, vagyis az újra elosztás a pazarlás és a korrupció melegágya.

Hála: Minden nap adjunk hálát a teremtőnek, hogy a magyar nyelvet, azaz a tudás nyelvét beszélhetjük. Nyelvünk lelkületének, filozófiájának és logikájának megértése ablakot nyit a létezés titkainak feltárása, megértése felé. Adjunk hálát a teremtőnek, hogy a Kárpát-medencében a világ legharmónikusabb, legvédettebb, leggazdagabb és legszebb részén láttuk meg a napvilágot.

Egység tudat. Látni magunkat a mindenségben. Megérteni, hogy mind egyek vagyunk. Megérteni az áramlás törvényét. Jó tett helyébe jót várj. Ki szelet vet, vihart arat. A másikban meglátni magamat. Másokat boldoggá tenni és ezáltal boldognak lenni. Feladatunk egy életen át tanulni-tanítani és önmagunkat tökéletesíteni.
A gyengébbet magamhoz húzom, segítem, az erősebbeket pedig magunk fölé emeljük.

Harmónia = test-lélek-szellem egyensúlya.

Példamutatás-mintaadás. Életünket és rajta keresztül a világot csak a teremtő munkával lehet megváltoztatni. Az elmélet kevés, példát kell mutatnunk.

"A tétlen kezeknek az ördög ad munkát."

?Lent a föld, fent az ég, bennem a létra."

Feladatunk, hogy minél magasabbra jussunk ezen a létrán.

?Gyümölcséről ismerszik meg a fa."

Mindannyiunkat tetteink minősítenek és ezek alapján jutunk följebb vagy lejjebb ezen a létrán. Vigyáznunk kell arra, hogy sem az uram-bátyám kapcsolatok, se a párt rendszer ne írhassa felül ezt a törvényt.

Szerves társadalom: A körforgásban működő társadalom. Nem kidob, hanem megjavít. Nincsen hulladék, mert már a gyártás első lépésében is a megjavíthatóság és az újra hasznosítás jár a mérnökeink fejében. Szent Korona Országai a szerves társadalom jól működő mintája volt és lesz.

Kapcsolat, elérhetőségeink

Ha részt kívánsz venni a mozgalomban vagy formálni szeretnél a honlapon, írj kérlek nekünk: elokozossegek@gmail.com

Hírlevelünkre ide kattintva tudsz feliratkozni: http://elokozossegek.hu/hirlevel