Könyvajánló

 

 

     

 

Vesztergám Miklós

Az első lépcsőfok a Szent Korona-tanhoz

VESZTERGÁM MIKLÓS szerző (1964, Kalocsa, -). Gyermekkorában kezdett citerázni a népdalkörökben (pl: Csengőd, Akasztó). Később autodidakta módon megtanult többféle hangszeren játszani, (szaxofon, mandolin, tárogató, basszustárogató). A nótákat gyerekkorától nagyon szereti, az édesapjától több száz nótát tanult, ami a kedvenc műfaja a mai napig. " Szeretem hallgatni Vesztergám Miklós tárogatójátékát. Valódi küldetést teljesít vele, népnevelést a népdalokkal és népénekekkel, a hazaszeretet felébresztését a hazafias művekkel és magyarázatukkal." Ezt Dr. Bakos Batu írta, amikor véleményezte ezt a könyvet, egyben meglepődve, hogy a tárogatóművész könyvet írt. ?Elolvasva azonban nagyon megörültem, mert valóban nagy szükség van az érthető, világos megfogalmazásra. Oly keveset tud a közönség a Szent Koronánkról, s még kevesebbet a történelmi alkotmányról. Szükség van tehát minden szóra.?  A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

 ? A szerző előszava

? I. MI A SZENT KORONA?

? II. A KIRÁLYI ELV

? III. DEMOKRATIKUS ELV

? IV. KERESZTÉNYI ELV

? V. FOGALMAK

? VI. TÁRSADALMI KERESZTMETSZET

? VII. MINDEN HATALOM FORRÁSA A SZENT KORONA

? VIII. A SZENT KORONA TULAJDONJOGA

? IX. JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK ARÁNYA

? X. ELLENÁLLÁSI JOG

? XI. A SZENT KORONA JOGFOLYTONOSSÁGA

? XII. A PARLAMENTI FELSŐHÁZ

? XIII. MIT TEGYÜNK?

? UTÓSZÓ - FELHASZNÁLT IRODALOM 

 


 

Ez a könyv megfelelően alkalmas a figyelem felkeltésére. Aki elolvassa, megismerkedik az alapokkal, s ha tovább akarna haladni, elkezdhet hosszabb, részletesebb művekkel is foglalkozni. ?AZ ELSŐ LÉPCSŐFOK A SZENTKORONA - TANHOZ? című ezen kiadványt az alábbi ajánlások jegyében ajánljuk mi is: ?Érezhető, hogy nem a szaktudás szól hozzánk, hanem a hazáját szerető és féltő művész, aki írásával is gyógyítani szeretne. Igen gyógyítani a beteg földet és népét. A mai válság sok - sok tünetére keressük a jó választ. Vesztergám Miklós megtalálta ebben a könyvében, s főleg úgy találta meg, hogy az érthető, világos és vonzó. A Magyarok Nagyasszonya segítse és áldja meg mindazokat, akik ezt a könyvet forgatják, lépjen be életükbe, s így váljék mindannyiunk javára, akik a Szent Korona tagjai vagyunk és a földjét lakjuk.? (Dr. Bakos Batu, a Magyarok Nagyasszonya Szent Korona Lovagrendjének Nagymestere) ?

http://www.puskikiado.hu/book/6805

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *   

ATILLA, A HUN ÜZENET    

Cey-Bert Róbert Gyula történelmi regénye

A legújabb történelmi kutatások eredményeinek ismeretében, egyre gyakrabban hangzik el a kérdés a történelmet kedvelő emberek körében, hogy ki is volt valójában Atilla, az V. században élt hun uralkodó?

Az Apokalipszis rémisztő lovasa volt-e, aki kegyetlen hadjárataival meg akarta semmisíteni a keresztény Európát, vagy inkább egy rendkívül tehetséges és toleráns uralkodó volt, aki emberségesen és igazságosan uralkodott a Közép-ázsiai Tien Sántól az Atlanti Óceánig elterülő hatalmas birodalomban?

A válasz 15 évszázadon keresztül egyértelmű volt. Az előítéletekkel teli ókori szerzők hun ellenes tudósításait valós tényeknek tekintő, a történészek a lehető legfeketébbre festették és a végletekig démonizálták a hunokat és uralkodójukat, Atillát.

www.cey-bert.hu könyvajánló

Kapcsolat, elérhetőségeink

Ha részt kívánsz venni a mozgalomban vagy formálni szeretnél a honlapon, írj kérlek nekünk: elokozossegek@gmail.com

Hírlevelünkre ide kattintva tudsz feliratkozni: http://elokozossegek.hu/hirlevel